Eesti nõustab Lätit esimese kaasaegse vangla rajamisel

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur ja Läti justiitsminister Jānis Bordāns allkirjastasid koostöömemorandumi, mille alusel nõustab Eesti lõunanaabreid Olaine kaasaegse vangla ehitamisel.
Justiitsminister Hanno Pevkur ja Läti justiitsminister Jānis Bordāns allkirjastasid koostöömemorandumi, mille alusel nõustab Eesti lõunanaabreid Olaine kaasaegse vangla ehitamisel. Foto: Heiki Rebane / BNS

Justiitsminister Hanno Pevkur ja Läti justiitsminister Jānis Bordāns allkirjastasid täna koostöömemorandumi, mille alusel nõustab Eesti lõunanaabreid Olaine kaasaegse vangla ehitamisel.

Peamine Eesti poolne tugi seisneb projekteerimistööde projektijuhtimise korraldamises, teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Riigi Kinnisvara AS kaasab nõuandvatesse töögruppidesse Eesti ametiasutused ja inimesed, kes on olnud tegevad Tartu ja Viru vangla rajamisel.

Ühtegi varasemalt valminud projekti koostöö raames siiski üle ei võeta. Eeskuju Olaine vangla ehitamiseks võetakse Eesti uute vanglate ehitamise ja projekteerimise kogemustest, arvestades projekteerimisel nii kohalikke looduslikke eripärasid, turvakaalutlusi, kui ka riiklikke õigusakte.

Justiitsminister Hanno Pevkur märkis, et lätlastele kogemuste jagamine on kasulik ka eestlastele, kuna Tallinna vangla ootab valmimist.

Läti Vabariigi justiitsminister Jānis Bordāns rõhutas, et koostöömemorandumi allkirjastamine tõendab Eesti ja Läti justiitsministrite vahelist jätkuvat koostööd vanglasüsteemi arendamisel.

«Nimetatud koostöö on Lätile märkimisväärse tähtsusega ja võimaldab Eesti kogemustest õppida, et arendada moderne vanglate infrastruktuur, millega suurendada ühiskonna turvalisust ja samal ajal tagada kinnipeetavate põhiõigused,» märkis minister Bordāns allkirjastamisel.

Kesk-Lätis asuv Olaine suurvangla peaks valmima 2018. aastal, ning see saab olema esimene kamber-tüüpi vangla Lätis. Vangla ehitatakse 1200 kinnipeetava mahutamiseks ning seal saab tööd 400 vanglaametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles