Ruta Arumäe: tasuline põhi- ja tasuta kõrgharidus

, SEB majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lapsevanemad on andnud selge signaali, millise hariduse järele on nõudlust. Turu signaalide järgi tuleb tegutseda, mitte neid signaale tappa, kirjutab majan­dus­analüütik Ruta Arumäe.

Ma ei liialda, kui ütlen, et haridusreform on üks kõige olulisemaid asju, mis Eesti majanduse tuleviku heaks ära tuleb teha. Kõik Eesti majanduse suuremad puudujäägid jõuavad otsaga haridussüsteemi. Hea meel on selle üle, et teemaga tegeletakse, aga kahjuks ei paista kogu karavan õiges suunas liikuvat.

Haridusreformi teemade ring on muidugi üüratult lai, kuid alustan kõigepealt viimasel ajal taas tõusnud diskussioonist seoses sellega, et reaalkooli juurde tehtud erapõhikool sai koolitusloa. Imestan seejuures ainult selle üle, et inimesed, kes haridusvaldkonnaga kursis peaks olema, imestavad selle üle, miks siis üks munitsipaalkool enda külge tasulist põhiharidust pakkuva erakooli tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles