Ülemiste alale plaanitakse korterelamuid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste Technopolis
Ülemiste Technopolis Foto: http://www.ulemistecity.ee/blog/targa-ari-linn-nuud-palju-nahtavam/

Technopolis Ülemiste plaanib Ülemistest teha eraldi linnaosa, kuhu kavandatakse lisaks ärihoonetele ka kortereid. Kinnisvaraspetsialistid on pigem kahtleval seisukohal.

«Jah, kaalume tõsiselt seda varianti, et ehitada kortermajad,» lausus Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov, kirjutab Äripäev. Kogu Ülemiste City umbes 35 hektari suurust ala pole Jostovi sõnul võimalik büroohoonetega katta, sest see ületaks mitu korda praeguse Tallinna büroohoonete mahu.

Lisaks korterelamutele võib tulevikus linnakusse kerkida ka mõni hotell või konverentsikeskus. «Eesmärk on tekitada Ülemiste linnaosa, mis elaks ka peale tavapärast tööpäeva,» märkis Jostov.

Praeguseks pole veel lõplikku otsust tehtud, kuid Jostov on veendunud, et vähemalt lühiajaliseks üürimiseks on Ülemiste linnakus turgu rohkem kui küll.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul sobib Ülemiste keskkond pigem töönarkomaanidele. «Ainuke asi, mis mind kõhklema paneb, on arendusprojektiga piirnevate alade mahajäämus kaasaegsest mõtlemisest ning loomulikult Tallinna lennujaam,» märkis Vahter.

Loe pikemalt ajalehest Äripäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles