Ain Seppik ja Toomas Varek astusid Reformierakonda

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mullu kevadel Keskerakonnast välja astunud endised siseministrid Ain Seppik ja Toomas Varek astusid Reformierakonda ning kandideerivad sügisestel kohalike volikogude valimistel.

Ain Seppik on praegu Tallinna linnavolikogu liige ja Toomas Varek Rakvere linnapea.

Ain Seppiku sõnul on tema soov hoida ära Eestis vasakpööre, teatas Reformierakonna pressiesindaja Postimehele.

«Tõmbusin mõni aasta varem tipp-poliitikast tagasi ja plaanisin pigem jääda eksperdiks, kes aitab avalikkusel mõista poliitika telgitaguseid. Täna Tallinnas toimuv ei anna mulle siiski asu, siin on vaja muutuseid. Kavatsen juristina, vanaisana ja kasvõi autojuhina panustada nii ideede, kui lahenduste pakkumisega muudatustesse, mis Tallinnas sügisel toimuma peaks,» lausus Ain Seppik.

Seppiku sõnul kaalus ta Reformierakonnaga liitumist pikalt. «Minu jaoks on tegu erakonnaga, kes nii parematel aegadel kui kriitilistel hetkedel ei ole läinud populismi teele ja esitab endale väsimatult küsimust – mida peaksime tegema, et Eestis oleks veel parem 5 või 15 aasta pärast? Õigupoolest kõik, kes soovivad Eesti vasakpööret ära hoida ja tahavad ka midagi selle vastu tegelikult teha, võiksid Reformierakonda astuda,» lausus Seppik.

Toomas Varek kinnitas soovi kandideerida tuleval sügisel kohalikel valimistel Rakveres. Reformierakondlased toetasid Varekit linnapeaks saamisel juba möödunud suvel. 

«Kogemused kinnitavad, et nii riigi kui linna juhtimine on meeskonnatöö ning Reformierakonda kui hästi töötavasse meeskonda astumine on loogiline samm,» ütles Varek ja lisas, et talle on sümpaatne Reformierakonna parempoolne majanduspoliitika.

«Tänane ja homne majandus nõuab parempoolse poliitika elluviimist ja seda nii omavalitsustes kui ka riigi juhtimisel,» ütles Varek.

Reformierakonna teatel on praegu parteis 13 126 liiget.

Kaheksa Keskerakonna juhtpoliitikut Siiri Oviir, Vilja Savisaar-Toomast, Ain Seppik, Toomas Varek, Inara Luigas, Lembit Kaljuvee, Deniss Boroditš ja Rainer Vakra astusid mullu aprillis Keskerakonnast välja.

Erakonnast lahkujad tegid ühisavalduse, milles märkisid, et on olnud kannatlikud ja püüdnud muuta Eesti Keskerakonda avatumaks ning soovinud kasvatada loovat ühtsust. «Oleme otsustanud lahkuda Eesti Keskerakonnast, kuna meil puudub usk, et suudame sellise juhtimisega oma valijate huve kaitsta,» seisab avalduses.

Eelnevalt oli Keskerakonna juhatus otsustanud heita riigikogu liikme Kalle Laaneti parteist välja. Keskerakonna aukohus leidis, et Kalle Laanet on kahjustanud erakonna mainet ning tuleks erakonnast välja arvata Laanet oli väljaheitmisele eelnenud ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili.

Praeguseks on mullu kevadel Keskerakonnast lahkunutest Reformierakonnaga ühinenud Vilja Savisaar-Toomast, Ain Seppik ja Toomas Varek.

Rainer Vakra, Kalle Laanet, Inara Luigas, Deniss Boroditš ja Lembit Kaljuvee lõid mullu kevadel mittetulundusühingu Demokraadid.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles