Vaata, millised vastutustundliku ettevõtluse projektid Euroopas tunnustust leidsid!

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastutustundliku ettevõtluse auhindade gala Brüsselis.
Vastutustundliku ettevõtluse auhindade gala Brüsselis. Foto: CSR

Sel nädalal tunnustati Brüsselis Euroopas tegutsevaid firmasid, mis paistsid tänavu silma vastutustundliku ettevõtlusega.

Teisipäeval aset leidnud auhinnatseremoonial leidis tunnustust 63 projekti 29st riigist. Võitjad jagunesid kahte kategooriasse: suurfirmad ning väikese ja keskmise suurusega ettevõtjad.
Ettevõtted valisid välja kõikide riikide vastavad organisatsioonid. Eestis oli selleks Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum, mis saatis Eestit esindama Eesti Energia projekti Entrum ning Microsofti eestvedamisel loodud Nutilabori.

Ent millega paistsid silma muud Euroopa ettevõtted? Siin mõned näited:

Kreeka tänavuseks võitjaks suurfirmade kategoorias valiti kohalik meediakontsern Radio & Telecommunications Enterprises. Ettevõtte projekt nägi ette rahva aitamist kolmel erineval viisil. Esiteks korraldati Eestiski tuntud Toidupanga sarnane liikumine, kus kontsern korraldas oma kuludega toidu kogumise erinevates kohtades ning kohalik kirikuühendus jagas selle abivajajatele. Teiseks paluti jõukamatel elanikel annetada tervisekindlustuse kaotanud inimestele ravimeid. Kokku annetati 233 600 pakki ravimeid.
Kolmandaks otsis kontsern üles töötud, ent andekad noored kreeklased ning hakkas nende oskusi ja teadmisi läbi oma kanalite reklaamima eesmärgiga neile töökoht leida.

Ungari energiakontsern E.On rajas projekti, mis nägi ette firmale võlgu olevate inimeste koolitamist pere rahaasjades. Selleks valiti välja leibkonnad, kus on kolm või rohkem last, kus mõlemad vanemad on töötud ning mille võlg jääb 100 ja 1000 euro vahele.
Vanematele õpetati kuidas pere rahaasju paremini organiseerida ning koos partneritega üritati vähemalt ühele vanemale ka uus töökoht leida.
Kasu firmale seisnes selles, et kui perekond oli end taas jalule saanud, koostati neile personaalne tagasimaksegraafik, et võlg lõpuks kätte saada.

Hispaania kohalik ettevõte Indra arendas välja Consignos nime kandva tarkvara, mis lühidalt öeldes tõlgib heli viipekeeleks. Selleks loodi 3D mudelil inimene, kes edastab ühe inimese jutu teisele viipekeelena. Tarkvara esimest versiooni jagati tasuta, kuid uuem süsteem läheb müügiks.
Tulevikus on tarkvara võimalik kasutada ka näiteks internetitelefonides nagu Skype.

Kõikide projektidega saad tutvuda siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles