Lapsed kutsusid päästjad liikluskeerisesse jäänud pardiperet aitama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast pooletunnist lahusolekut kokku saanud linnupere saab jälle oma pardiasju ajama minna.
Pärast pooletunnist lahusolekut kokku saanud linnupere saab jälle oma pardiasju ajama minna. Foto: Eno-Gerrit Link

Päästjad juhatasid täna ennelõunal Pärnu Port Artur 2 kaubanduskeskuse juures tee ületamisel lahku läinud pardipojad emaga pärast pooletunnistlahusolekut taas kokku ja aitasid linnupoegadel jõeni jõuda.


Kella 11 paiku märkas autot parkinud Annette Tomson koos Pärnu loodusmajas huviringis käiva kahe lapsega Laia tänava ääres pardiperet, kes üritas Port Artur 2 kaubanduskeskuse juures üle tee saada, ent tiheda liikluse tõttu kõik linnukeste katsed tänavat ületada nurjusid.



„Pardiema koos kaheksa pojaga astus mitu korda teele, ent lähenevad autot peletasid nad kõnniteele tagasi,“ seletas Annette Tomson. „Lõpuks kogus ta pojad oma tiibade alla ja jäi ootama.“



Lapsed Anneliis Tomson ja Nele Noormets, kes mõlemad suured loodushuvilised, ei jätnud liikluskeerisesse sattunud pardiperet hätta ja helistasid abi saamiseks häirekeskusesse, kust päästemeeskond ja politsei lindudele appi saadeti.



Kuna vahepeal oli segaduses pardiema pisikeste poegade juurest lahkunud, arvasid päästjad esiti, et pojad tuleks kastis jõe äärde viia ja vette lasta.



Et niiviisi talitades võinuks tekkida oht, et pardiema oma võsukesed hülgab, otsustasid päästjad jätta linnupojad kastiga tänava äärde, oodata, kuni pardiema nende juurde naaseb, ta kinni püüda ja seejärel kogu pardipere üheskoos jõe äärde toimetada.



Peagi tuligi prääksuv pardimamma oma võsukeste juurde, ent katse teda püüda läks napilt nurja.



Pärast päästjate ebaõnnestunud püüdmiskatset lendas pardimamma tänavaäärsete tammede ja majakatuste otsa ning jälgis toimuvat eemalt.



Päästjad viisid seepeale kasti koos kaheksa pardipojaga jõele järjest lähemale ja väikese mõtisklemise järel söandas pardiemagi neile järgneda.



Pärast pooletunnist päästeaktsiooni lendas pardiema jõkke ja päästjate abiga kaldale jõudnud pojakesed said taas tema ümber koguneda.



„Väga tore, et pardipere taas kokku sai,“ rõõmustas päästeoperatsiooni õnneliku lahenduse ära oodanud perekond Tomson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles