Suurbritannias mõisteti vangi lapsi vägistanud pedofiilide jõuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias mõisteti eluks ajaks vangi viis meest, kes kaheksa aasta jooksul vägistasid ja piinasid mitmeid lapsi ning sundisid neid vägivallaga prostitutsioonile, teatasid neljapäeval kohtuvõimud.

Veel kahele pedofiilide jõuku kuulunud mehele mõisteti seitsmeaastane vangistus.

Peamiselt Pakistanist pärit meestest koosnenud jõuk vägistas järjepidevalt vähemalt kuute 11- kuni 15-aastast tüdrukut aastatel 2004-2012. Lisaks vedasid mehed Oxfordis elanud lapsi mööda Suurbritanniat ringi ja müüsid neid ka teistele vägistamiseks. Tüdrukuid vägistati korduvalt grupiviisiliselt ja sadistlikult, muu hulgas piinati lapsi põletamisega.

Ohvritest neli olid lastekodulapsed.

Vendadele Akhtar ja Anjum Dogarile mõisteti eluaegne vangistus. Eluaegse vanglakaristuse said ka Kamar Jamil ja vennad Mohammed ja Bassam Karrar. Assad Hussain ja Zeeshan Ahmed pääsesid seitsmeaastase vangistusega.

Kohtunik Peter Rooki hinnangul on tegemist erakordselt jubeda juhtumiga.

«Te valisite sihtmärkideks kõige nõrgemad ja kaitsetumad ning mõjutasite neid alkoholi ja narkootikumidega,» märkis kohtunik.

Politsei ja sotsiaaltöötajad on palunud ohvritelt ja üldsuselt andeks, et asjasse ei sekkutud varem, kuigi jälkide kuritegude kohta levisid kuuldused. Uurimist alustati alles 2011. aastal.

Eelmisel aastal tuli Suurbritannias avalikuks samalaadne juhtum, kus üheksa Aasia päritolu meest tegelesid laste vägistamise ja müügiga Inglismaa loodeosas asuvas Rochdale’ linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles