IT Kolledži tudengid nõuavad petitsioonis Lorentsi viivitamatut kõrvaldamist õppetegevusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Lorents
Peeter Lorents Foto: Küllike Rooväli

IT Kolledži tudengid soovivad kooli juhtkonnale saadetud petitsioonis, et professor Lorents kõrvaldataks õppetegevusest kuna õppejõud on ebapädev ning üleolev. 

IT Kolledži tudengite ootused

• Viivitamatult kõrvaldada professor Peeter Lorents õppetegevusest

• Diferentseerida kursuse jooksul saadud hinded nõnda, et võimekaima tudengi tulemust arvestataks kui 100 protsendi saavutamist

• Viia aine hindamiskriteeriumid vastavusse IT Kolledži üldiste kriteeriumidega. Kui tudeng on omandanud enam kui 51 protsenti aine mahust, on ta aine läbinud.

• Võimaldada tudengitel sooritada korduseksam augustis ilma lisatasu maksmata.

IT Kolledži tudengite põhjendused

• Professori käitumine on kohatu, üleolev ja ebaprofessionaalne.
Põhjendus – õppejõud on solvanud isiklikult mitmeid tudengeid sõnadega: idioodid, lollid, lambad, rotid, kolhoosi talunikud jpm. Sealjuures on õppejõud välistudengit rassistlikult sõimanud, vihjates välistudengi rassi rumalusele. Üleolev suhtumine avaldub suhtumises tudengitesse, kooli ja kaastöötajatesse kuna professor hilineb loengutesse ning praktikumidesse kuni pool tundi. Eksamitöölt lahkus Lorents viis minutit pärast eksami algust.

• Professor on ebapädev.
Põhjendus – lubagem faktidel rääkida: 94% esimese kursuse tudengitest kukkus aine läbi. Ühegi eksaminandi tulemus polnud minimaalsest läbisaamise piirist kõrgem. Tudengite hinnangul peab viga peituma kas õpimeetodites, õppejõus või hindamiskriteeriumides. Konsultatsioonidest ja praktikumidest ei piisa kontrolltööde läbimiseks.

• Õppematerjalid on puudulikud.
Põhjendus – tööde tegemisel võib materjale kasutada, kuid sageli ei kata need kõiki vajalikke teemasid. Näide: 3. kontrolltöö jaoks vajalikud slaidid saadi ühelt kaastudengilt kontrolltöö toimumise päeval.

• Vaatamata kooli sisekorraeeskirjale ümardatakse Lorentsi aines üliõpilastööde hinded tudengite kahjuks. Õppejõu poolne tagasiside on piiratud ning üleolev. Töödega tutvumine on muudetud äärmiselt keeruliseks. Samaaegselt leidub petitsiooni kohaselt tudengeid, kes on kontrolltöö reaalsest tulemusest poole enam punkte saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles