Ingmanite perefirma sai Hagari pagaritööstuse omanikuks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Peter Ingman.
Jan Peter Ingman. Foto: Margus Ansu

Ingman Group OY Ab tütarettevõte Ingman Development OY omandab 45 protsenti Avo Kaasiku investeerimisfirmast OÜ Masa Kapital, millele kuulub 100-protsendiline osalus pagaritöötstuses Hagar.

«Eestis on väga hea investeerimiskliima ja siin on palju investeerimisvõimalusi, kuid paljud firmad on liiga väikesed otseinvesteeringuteks Soomest,» kommenteeris Peter Ingman värske investeeringu tagamaid. «Nüüd on meil olemas kohalik partner. Meie eesmärk on kasvatada praeguseid portfelliettevõtteid ja teha tulevikus ka uusi investeeringuid regioonis,» lisas Ingman.

Avo Kaasiku hinnangul on Ingman Groupi näol tegu väga tunnustatud ja hinnatud investoriga, kellel on 80-aastane ettevõtluskogemus Soomes. «Ingmani kogemused toiduainetetööstuse ülesehitamisel on väga suured, soovime koos Ingmaniga arendada nii Hagarit kui ka teisi ettevõtteid. Samuti teeme kindlasti ka uusi investeeringuid tulevikus.»

Masa grupi ettevõtetele kuuluvad täna 100-protsendilised osalused ettevõtetes OÜ Masa Invest, OÜ Masa Capital Partners, AS Hallik (Hagar), OÜ Nedholm Design ja osalus ka OÜ-s Ecomet Invest. Tehingut nõustasid Soome poolt Hästö Salingre Attorneys at Law, Audiitorbüroo DFK Oy ja Eesti poolelt Nordic CF Advisory OÜ, Advokaadibüroo Red ja Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles