Uudelepp: erakonda vahetanud poliitikuid ei edutata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Mihkel Maripuu

Eesti erakondadel on vaikiv kokkulepe, et erakonda vahetanud poliitikuid kõrgetele kohtadele ei edutata, ütles EBSi käitumisteaduste õppetooli juhataja Agu Uudelepp.

Uudelepa hinnangul pole Eestis tavaks ühest parteist teise üleminejaid kõrgetele positsioonidele edutada, sest selline on erakondade vaikiv kokkulepe, vahendab ERR Uudised.

«See on vaikiv kokkulepe kõigi erakondade vahel: me oleme valmis ületulejaid vastu võtma küll, sest nad annavad meile mingi punktivõidu järgmiste valimiste kontekstis, aga me ei pane neid riigi tasandil kõrgetele kohtadele, selleks et mitte julgustada enda rahulolematuid, et kui teie ära lähete, äkki teil on ka kusagil parem,» rääkis ta.

Uuringufirma Saar Poll sotsioloog Andrus Saar ütles, et kui erakondadega liitub veel tuntud inimesi, peaks see juhtuma hiljemalt augustis, et teha ka kandideerimistööd kohalike valimiste eel

Peale Reformierakonna sai hiljuti uusi liikmeid juurde ka Keskerakond ning Saare sõnul näitab tuntud inimeste tung nendesse parteidesse, et just need on kõige tugevamad erakonnad, ühtlasi valitakse tema hinnangul peavooluideoloogiat, mis hästi töötab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles