Araabia Ühendemiraatides pandi vangi 64 islamisti

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai kohtuhoone Araabia Ühendemiraatides.
Dubai kohtuhoone Araabia Ühendemiraatides. Foto: AFP / Scanpix

Araabia Ühendemiraatide ülemkohus mõistis täna 64 islamisti seitsmeks kuni 15 aastaks vangi süüdistatuna riigireetmise kavandamises, teatas Abu Dhabi televisioon.

Reutersi andmetel näevad analüütikud toimunus eelkõige usaldamatust islamistide vastu, mis tärkas valitsuses Araabia kevade sündmuste järel.

Föderaalne ülemkohus mõistis kokku 94 süüalusest 56 seitsmeks kuni kümneks aastaks vangi ning kaheksale kohtus mitte viibinud isikule määrati nende teadmata 15-aastane vabaduse kaotus. Viie süüaluse saatust pole täpsustatud, edastas uudisteagentuur AFP.

25 süüalust mõisteti õigeks ja lasti vabadusse

Kohtualused eitasid oma süüd ning mitmed neist väitsid, et neid on kinnipidamisasutuses väärkoheldud. Inimõiguste grupid on protsessi teravalt kritiseerinud, sest väidetavalt pole kohtunik uurinud kohtualuste piinamisega seotud tõendeid.

Tunnistajate sõnul blokeeris politsei kohtuhoone ümbruses teed ning ajakirjanikke sündmuskohale ei lastud.

Viimasel aastal on Emiraatides Araabia kevade mõjusid kartes arreteeritud kümneid islamiste.
Kohtuprotsessis nähakse katset allutada oht, mida valitsuse sõnul kujutab endast keelatud Moslemi Vennaskonna põrandaalune tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles