Uuring ennustab valimisvõitu Keskerakonnale, 2. kohta Tarandile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Eesti Rahvusringhäälingu kodulehest.
Fragment Eesti Rahvusringhäälingu kodulehest. Foto: Eesti Rahvusringhäälingu koduleht

Võrreldes maikuu algusega on kasvanud nende inimeste hulk, kes lubavad europarlamendi valimistel anda oma hääle Keskerakonnale, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori uuringust.

TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul jaguneksid mai lõpus ja juuni alguses läbiviidud küsitluse põhjal mandaadid küll samamoodi kui mai alguse küsitluses, kuid seis on muutunud oluliselt piiripealsemaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Küsitluse järgi saaks Keskerakond endiselt kaks mandaati ning ühe mandaadi nii Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Sotsiaaldemokraatlik Erakond kui ka üksikandidaat Indrek Tarand.

«Kui Keskerakonna toetus peaks paari protsendi võrra tõusma ja teistel vähenema, saaks Keskerakond juba kolm mandaati ning 10 protsendi taseme lähedal olev erakond jääks sellest ilma,» märkis Voog.

TNS Emor küsis 403-lt valimisealiselt kodanikult, et kui homme toimuksid europarlamendi valimised, siis millise erakonna või üksikandidaadi poolt nad hääletaksid. Kindlasti valima minna lubanute seas oli toetus Keskerakonnale 31 protsenti, üksikandidaat Indrek Tarandile 17 protsenti, Reformierakonale 14 protsenti, Isamaa ja Res Publica Liidule 13 protsenti ning Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale 13 protsenti.

Võrreldes mai alguses tehtud uuringuga on kasvanud nende inimeste hulk, kes kavatsevad europarlamendi valimistest osa võtta, kindlasti lubas europarlamenti valima minna 42 protsenti vastanutest, mai alguses oli kindlasti valima minna lubanuid 36 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles