Suri Aleksander Müller

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Müller.
Aleksander Müller. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul suri Tartu Ülikooli kliinikumis muusik, Eesti Kirjanike Liidu liige Aleksander Müller (66). Lese andmeil saabus surm kopsupõletiku läbi.

Müller on avaldanud ühe luule- ja kolm proosaraamatut. Tema lauludest on ilmunud heliplaadid «Kuhtumised iseendaga» ja «Ehk seni parimad?! Võib ju niimoodi ka!».

Aleksander Müller, passi järgi Aleksander Müller-Mölder sündis 1947. aastal Tartus. Seal õppis ta ka mitmes koolis, muuhulgas kaks aastat tollases TRÜ-s psühholoogiat, teatas Eesti Kirjanike Liit.

Muusikuna oli Aleksander Müller ehk lihtsalt Mülleri Sass legend juba eluajal ja tema puhul võib neid sõnu kasutada vähimatki liialdust kartmata. Eks saatnud tema muusikuteed ka skandaalid, kuidas muidu. Oli ta ju kõiges, mida tegi, liiga isikupärane ja ebakonventsionaalne.

Kaante vahele jõudis ka tema sõnaline looming. Kui 2001. aastal ilmus tema esimene ja seni ainuke luulekogu «Vilus on jahe», oli see üks aasta huvitavamaid luuleraamatuid.

Faktid ütlevad paraku selle mehe kohta palju vähem, kui ta vääriks. Igaüks, kellele elu andis võimaluse Sassiga kas või kordki kohtuda, võib kinnitada, et mida iganes ta tegi - ja see ei puuduta üksnes tema muusikalist või sõnaloomingut - ta tegi seda ettearvamatult, kirjutab liit oma järelhüüdes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles