Vajaduspõhise peretoetuse taotlejaid esialgu napib

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 50 omavalitsuses üle Eesti ei ole esitatud ühtegi vajaduspõhise peretoetuse taotlust.
Ligi 50 omavalitsuses üle Eesti ei ole esitatud ühtegi vajaduspõhise peretoetuse taotlust. Foto: Caro / Scanpix

Alates juulist maksab riik allpool vajaduspõhise peretoetuse sissetulekupiiri elavatele lastega perekondadele täiendavat lastetoetust, kuid taotlusi selleks on laekunud tagasihoidlikult.

Näiteks Tartus võiks täiendava peretoetuse saamise õigus olla umbes 2000 perekonnal, taotlusi saabus vaid 220, vahendas ERR uudised ERRi raadiouudiseid.

Tartu abilinnapea Jüri Kõre sõnul on tagasihoidlikuks jääva numbri taga mitmeid erinevaid põhjuseid, näiteks on inimeste informeeritus kesine, teiseks on suvi ja kolmandaks on suhteliselt tühise summa pärast tarvis täita palju formaalsusi.

«Summa, mida pakutakse ühelapselisele perele, vähem kui 10 eurot, on suhteliselt tagasihoidlik ja avalduse esitamise mehhanism ei ole kõige lihtsam - tuleb tõestada oma tulusid üheltpoolt, teiseltpoolt see sissetulekute loetelu, mis ei lähe arvesse, mida ei pea tõestama, on päris suur,» ütles Kõre.

Üle Eesti on ligi 50 omavalitsust, kus ei esitatud ühtegi vajaduspõhise peretoetuse taotlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles