Onu Eskimo sööb iga päev jäätist

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evald Rooma elu on jutustus sellest, kuidas algajast jäätisetegijast sai visa tööga legendaarne jäätisetööstur.
Evald Rooma elu on jutustus sellest, kuidas algajast jäätisetegijast sai visa tööga legendaarne jäätisetööstur. Foto: Sille Annuk

Homme tähistab Onu Eskimona tuntud Evald Rooma 102. sünnipäeva.

Evald Rooma ise enam väljas ei käi, kuid lähenevast sünnipäevast on ta väga elevil. Nii rääkis tähtpäevalisest tema hooldaja Helju Pommer, kes on Evald Roomaga koos töötanud 1990. aastatel ja 2000ndate algul, mil jäätisetööstus asus Elvas, ning nüüd on tema igapäevane abiline ja kaaslane.

Evald Rooma on vahepealse aasta jooksul hästi hakkama saanud, lausus Helju Pommer. Suure osa ajast veedab mees küll voodis, aga tähtsatel puhkudel tuleb elutuppa tugitooli istuma. Loodetavasti nüüdki, mil sünnipäev kohe käes.

Helju Pommer märkis, et jäätis on olnud selle mehe elu ja saatus ning jäätisest rääkimast ei väsi ta praegugi. «Iga päev sööb Evald ka ise väga hea meelega ühe portsu oma banaanijäätist, mida meil külmkapis ikka on,» märkis Helju Pom­mer.

Selle eest, et jäätis Rooma külmkapist otsa ei lõpeks, hoolitseb AS Balbiino, kellele Rooma oma ajaloolise banaanijäätise retsepti eelmise aasta algul usaldas.

Helju Pommer ütles veel, et Onu Eskimo lähenev sünnipäev on teinud elavaks ka nende maja lapsed, kes käivad juba küsimas, kas sünnipäeva puhul ikka jäätist saab.

6. juulil kell 13 ongi kõik linnakodanikud oodatud Evald Rooma 102. sünnipäeva puhul Tartu kaubamaja Küüni tänava poolsel küljel asuvasse Onu Eskimo välikohvikusse, kus skulptor Tiiu Kirsipuu valmistab kõigi silme all Onu Eskimo ja jäätise teemalise jääskulptuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles