Tallinna linnavalitsus saadab sel nädalal volikokku lisaeelarve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus arutab kolmapäeval ja saadab tõenäoliselt linnavolikokku tänavuse esimese lisaeelarve, mis kärbib kulude ja tulude mahtu ligi üheksa protsenti ehk alla 800 miljoni krooni.


Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra ütles, et eile õhtul oli veel linna lisaeelarve põhjalik arutelu ning täna toimub kabinetiistung. Osa ametite juhte sai eile ülesande oma kulusid kärpida. Seega homme hommikul peaks lõplikud numbrid paigas olema ning ülehomme saab linnavalitsus oma istungil need ka kinnitada.

Kendra väitis, et linnavalitsuse kõigi ametite, linnaosavalitsuste ning asutuste ülalpidamis- ja majanduskulud vähenevad kaheksa protsendi võrra. Palkade kallale ei minda, kuid igasugused lisa- ja tulemustasud ning preemiad jäävad tänavu ära.

Investeeringute kärpimise kohta ei soovinud Kendra täpsemat teavet anda. Küll mainis ta, et investeeringud vähenevad 10 - 15 protsenti.

Kui linnavalitsus sel nädalal lisaeelarve heaks kiidab, siis 18. juunil on selle esimene lugemine linnavaolikogus. Teine lugemine toimub pärast jaanipäeva volikogu viimasel istungil enne suvepuhkust. Seal võetakse lisaeelarve tõenäoliselt ka vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles