Politsei tabas SEB pangakaarte kopeerida üritanud rumeenlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangaautomaat..
SEB pangaautomaat.. Foto: Toomas Huik.

Politsei tabas Tallinnas kaks rumeenlast, kes üritasid SEB pangaautomaadis kopeerida pangakaartide andmeid.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul sai politsei reede hommikul teate, et Kaubamaja tänaval asuva SEB sularahaautomaadi külge on paigaldatud kopeerimisseade. «Samal päeval kella 14 paiku tabas politsei kaks rumeenlast, kes tulid seadet maha võtma,» ütles Rannajõe.

Kinni peeti kaks rumeenlast, 40- ja 39-aastased mehed.

«Mehed vahistati laupäeval, kuna oli alust arvata, et nad kas jätkavad kuritegude toimepanemist või hoiavad menetlusest kõrvale,» lausus pressiesindaja. Rumeenlastele esitati kahtlustus pangakaardi võltsimise ettevalmistuses ja maksevahendi võltsimise katses, mida ei jõutud lõpuni viia.

Kas, kui palju ja mis andmeid kurjategijad kopeerimisseadme abil said, on veel selgitamisel.

«Hoiatame inimesi, kes märkavad raha väljavõtmisel sularahaautomaadil mingeid anomaaliaid: kas ei lähe kaart hästi sisse või on seadmel liikuvaid detaile, ava liigub või midagi muud, siis tasuks igati olla ettevaatlik ja selles automaadis tehinguid mitte teha,» rõhutas Rannajõe.

«Kuigi andmeid kopeerinud seade ja kurjategijad saadi kätte on kõigile vaatlus all olnud ajal pangaautomaati kasutanud klientidele pandud peale automaatne pangakaardi paroolivahetus. See tähendab seda, et järgmine kord sularahaautomaati kasutades palub automaat kliendil vahetada samas ära ka pangakaardi PIN-kood,» selgitas SEB pressiesindaja Silver Vohu Postimees.ee'le.

«SEB jaoks oli kopeerimisseadme paigaldajate tabamine juba teine suurem operatsioon koostöös politseiga viimasel ajal. Sügisel õnnestus SEB ja politsei koostööl tabada Lõuna-Eestis sularahaautomaate varastanud kurjategijad,» meenutas Vohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles