Uurija: taksofirmad kuritegelikust tegevusest tulu ei saanud

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso
Takso Foto: Sille Annuk

Politsei on kupeldamise kahtlusega kinni pidanud 18 Tallinna taksojuhti, ükski konkreetne taksofirma Põhja prefektuuri juhtivuurija Ardo Ranne kinnitusel ilmselt kuritegevusest tulu ei saanud, vahendas ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

«Kui me nüüd vaatame puhtalt kogu selle kuritegeliku seltskonna igapäevast toimemehhanismi, siis ei ole meil andmeid tänasel hetkel selle kohta, et taksofirma sellisest tegevusest eraldi mingisugust tulu oleks saanud. Küll on teada, et said seda taksojuhid personaalselt,» kommenteeris Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhtivuurija Ardo Ranne. Ta lisas, et puuduvad andmed ka selle kohta, et taksojuhid oleksid seda teinud juhtkonna teadmisel.

Politsei sõnul oli taksojuhtidel hiilgeaegadel selliseid aadresse 40, prostituutide arvu on raske hinnata  ja see ka politseid ei huvita, sest intiimteenuse osutamine ei ole Eestis keelatud.

Taksojuhtide kinnipidamine on osa tänavu veebruaris alustatud kriminaalmenetlusest, mille käigus sulges politsei juuni algul Tallinnas Pirital asuvas eramajas tegutsenud bordelli.

Kohtus süüdimõistmise korral on karistusena kuritegelikku ühendusse kuulumise eest ette nähtud kolme- kuni 12-aastane vangistus. Kupeldamise eest saab kohus mõista kas rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse ning prostitutsioonile kaasaaitamise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles