Aleksander Müller jättis leinajatega hüvasti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna saadeti viimsele teekonnale Aleksander Müller.
Täna saadeti viimsele teekonnale Aleksander Müller. Foto: Kristjan Teedema

Aleksander Müller (27. jaanuar 1947 – 4. juuli 2013) oli täna pärastlõunal viimaseid minuteid oma laste, naiste, sõprade, sugulaste ja tuttavate hulgas. Tartu krematooriumi saali sisenejaid võttis vastu tema enda hääl – «Hundi hällilaul» heliplaadilt «Kuhtumised iseendaga».

Tema viimaste eluaastate eriti hea sõber Päärn Hint luges puusärgi juures ette Mülleri Sassi laadis kirjutatud laastu ja veidike Vanast Testamendist. Seejärel pöördus kalli kadunukese poole inBoil meenutuse, kitarrimängu ja lauluga «Alexander».

Paarikümneminutilise leinatalituse ajal kõneles Mülleri Sassist teiste hulgas Tõnu Tepandi, suupillil mängis bluusi Enn Vei ja luuletust luges Merle Jääger. Sassiga oli tulnud hüvasti jätma kirjanikke (Hannes Varblane, Toomas Raudam, Mart Kivastik, Jürgen Rooste, Aapo Ilves), näitlejaid (Peeter Volkonski), kunstnikke (Enn Tegova), muusikuid (Riho Sibul), meelelahutajaid (Onu Bella), ärimehi (Rein Kilk).

Lõpuks laulis Mülleri Sass hüvastijätuks laulu «Šlaager» heliplaadilt «Ehk seni parimad?!» ja jäi krematooriumisse tuhastust ootama, teised aga läksid peielauda, mis oli kaetud Tartu kirjanike majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles