Päästeameti peadirektori asetäitjaks nimetati Tauno Suurkivi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Eesti inimesed usuvad, et kui häda käes, siis jõuab abi kiiresti kohale. Kuid sageli unustatakse, et kui kaob elekter või mobiililevi, siis ei saagi abi kutsuda. Või kui suur lumetorm on sulgenud tee, siis päästjate saabumiseni tuleb end soojas hoida, süüa ja juua,“ rääkis päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi.
„Eesti inimesed usuvad, et kui häda käes, siis jõuab abi kiiresti kohale. Kuid sageli unustatakse, et kui kaob elekter või mobiililevi, siis ei saagi abi kutsuda. Või kui suur lumetorm on sulgenud tee, siis päästjate saabumiseni tuleb end soojas hoida, süüa ja juua,“ rääkis päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi. Foto: Päästeamet

Siseminister Ken-Marti Vaher nimetas Tauno Suurkivi sellest kuust päästeameti peadirektori asetäitja ametikohale päästetöö alal. Suurkivi hakkab juhtima ja arendama päästetöö ja demineerimise valdkonda.

Pakkumise ametikohale tegi Suurkivile päästeameti vastne peadirektor Kuno Tammearu aprillis. Pärast mõningast kaalumist ja magistrikraadi omandamist otsustas Suurkivi ametikoha vastu võtta.

«Päästeamet on viimaste aastatega arenenud kaasaegseks ja Euroopa tasemel päästeteenust pakkuvaks ühtseks organisatsiooniks,» selgitas Suurkivi oma otsuse tagamaid.

«Uues ametis näen oma peamiste väljakutsetena riikliku pääste ja üha areneva vabatahtliku pääste võrgustiku koostöö edasiarendamist ning innovaatiliste ideede, töövõtete ja töövahendite kasutuselevõttu päästevaldkonnas,» lisas ta.

Suurkivi rõhutas, et päästeameti peamine eesmärk on inimelude säästmine ning seda tuleb teha ühiskonna poolt päästeametile usaldatud ressursse kõige nutikamalt ja otstarbekamalt ära kasutades.

Suurkivi on varem töötanud siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna nõuniku, Ida-Eesti päästekeskuse päästetöödeteenistuse juhi, Lääne-Virumaa päästeteenistuse direktori asetäitja ning Väike-Maarja päästekooli õppeosakonna juhataja asetäitja ametikohtadel. Ligi 20-aastast karjääri päästealal alustas Suurkivi tuletõrjuja-päästjana.

Eesti Rahvusvahelise Päästemeeskonna (EDRT) liikmena on ta osalenud mitmetel välismissioonidel, sealhulgas juhtinud Eesti meeskonda missioonil Pakistanis 2005. aasta lõpus aset leidnud maavärina tagajärgede likvideerimisel. Lisaks on ta eksperdina osalenud paljudel üle-eestilistel ja rahvusvahelistel suurõppustel.

Suurkivi on 2003. aastal lõpetanud sisekaitseakadeemias päästeinseneri eriala ning 2013. aastal omandas ta Sisekaitseakadeemias sisejulgeoleku magistrikraadi cum laude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles