Egiptuse peaminister ei välista Moslemi Vennaskonna valitsusse võtmist

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse ajutise valitsuse peaministriks määrati endine rahandusminister Hazem el-Beblawi.
Egiptuse ajutise valitsuse peaministriks määrati endine rahandusminister Hazem el-Beblawi. Foto: SCANPIX

Egiptuse peaminister Hazem al-Beblawi kinnitas täna, et ei välista Moslemi Vennaskonna osalemist uues valitsuses, kui neil leidub pädevaid kandidaate.

Beblawi, kes määrati oma ametikohale teisipäeval sõnas, et ta kaalub endiselt, kes võiksid kuuluda uude ajutisse valitsusse pärast islamistliku presidendi Mohamed Morsi kukutamist möödunud nädalal, edastas uudisteagentuur AFP.

«Ma ei vaata poliitilisi sidemeid,» kinnitas ta uudisteagentuurile AFP antud telefoniintervjuus. Kui keegi kuulub Moslemi Vennaskonna Vabaduse ja Õigluse parteisse ning on ametisse asumiseks pädev lubas ta tema ametisse asumist kaaluda.

«Ma lähtun uue valitsuse moodustamisel kahest kriteeriumist: tõhusus ja usaldusväärsus,» lisas peaminister.

Riigimeedia tsiteeris vahevalitsuse presidendi Adly Mansouri abi, kes kinnitas, et Beblawi pakub Morsi Moslemi Vennaskonnale uues valitsuses mõnda ametikohta.

Moslemi Vennaskond on pakkumise juba tagasi lükanud ning nõuab Morsi ametisse ennistamist.

«Seni ei ole ma kellegi poole pöördunud,» lisas Beblawi ning selgitas, et ta tahab enne kellegi valitsusse kutsumist parimad kandidaadid välja selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles