Kuidas kummikutes kasvavaid lilli hooldada?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mareti kummikud said sel aastal uue võimaluse.
Mareti kummikud said sel aastal uue võimaluse. Foto: Erakogu

Räpina aianduskooli aiakujunduse õpetaja Reti Randoja-Muts soovitab kummiku taldade madalaimale osale teha paar avaust, mis võiks katta näiteks potikilluga, et need drenaažimaterjaliga ei ummistuks.

«Kummikute põhja tuleks valada mõne sentimeetri jagu kergkruusa ja seejärel täita see suvelillede kasvatamiseks mõeldud spetsiaalse kasvumullaga,» sõnas Randoja-Muts.

Ta lisas, et taimede istutamise ja kastmise järel peaks muld jääma paar sentimeetrit kummikusäärest madalamale. Kui soov on kummikuid rõdupiirdel hoida, siis võiks neil olla all ühine ühe sentimeetri kõrgune metallist või savist vaagnataoline anum, kust saab vajadusel üleliigse vee ära kallata või voolikuga eemal asuvasse anumasse suunata.

Jalatsi kinni naelutamine nn vaagna külge eeldab üleliigse kastmisvee ettevaatlikku kallutamist vastavalt vajadusele.

Randoja-Muts kasutab kasutada kastmisväetist. «Ise kasutan Ferticare rooside ja suvelillede kastmisväetist, mis on tuntud ka kui roosa väetis. Seda kulub üks supilusikatäis kümne liitri vee kohta,» lausus Randoja-Muts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles