Maitse maksab kurgist enam

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Memm seob parasjagu leti taga kimpu kuue lehega kidurat mustasõstraoksakest ja tilli. «See on pühapäevaturulistele, kes ise ei tea, mida purki panema peab,» seletab memm. Ise pajatab muheledes juurde, et tema ei pea mustasõstrapõõsast enam ammu marjade pärast. Nädala-paari pärast on põõsas päris paljas, sest lehed on kõik turul kurgiteolistele kalli raha eest maha müüdud.

Hapukurgiteo tarvis on kõik tarvilik saadaval. Kõige kallim kraam kurgipurgis pole sugugi mitte kurk ise. Mustasõstralehed, tilli ja mulluse küüslaugu saab pea muidu kätte, kuid kõige kallimaks osutub ilmselt mädarõigas. Pöidlasuuruse jupi eest tahab müüja kaks eurot, nädalavahetusel kolm.

Silme ette kerkib mälestus aianurgast, kust lapsepõlves pidin seda nõmeda kohustuse pärast umbrohu pähe välja kitkuma. Ja nüüd maksab see hingehinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles