Elken teab, mis on Malecón

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Elken «Malecón»
Jaan Elken «Malecón» Foto: Draakoni galerii

Jaan Elken elab oma loomingus viimasel ajal minevikus. Selle juurde kuulub retro ja nostalgia ning millegi kadunud või kaduva ihaldamine. Nii on ka «Malecóniga», millist nime kannab Havanna kaldaäärne. Näitusel kasutatud fotod on 2012. aasta jaanuaris tehtud just seal. See on visuaalselt atraktiivne reisikiri koos dokumentatsiooniga.

«Paarikümne aasta tagune, esimesel külastusel kogetud sarm on linnal alles, nostalgia kord olnust, nüüdseks lootusetult kadunud ajast on igal sammul märgatav, vali vaid sajand ja kümnend. Havanna omaaegsest hiilgusest, neobarokse kreooli arhitektuuriga täidetud kvartalitest, kus segunes kogu vana Euroopa arhitektuuripärand kuni 1950ndate streamline’ini välja, on järel vaid riismed. Elegantne ja tuledesäras Havanna on vajunud viletsusse, hiilgus ja viletsus peavad varemete vahel koerapulmi,» tutvustab Elken oma näitust.

Kitsas king

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles