Tõnis Mägi kontsert meenutas, mis tunne on olla eestlane

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Esme Kassak

Möödunud nädala teisipäeval Tartus ja neljapäeval Pärnus toimunud Tõnis Mägi 65. juubelisünnipäevale pühendatud kontserdisari sai eile õhtul Tallinna lauluväljakul uhke kulminatsiooni, mis üllatas kohale tulnud rahvamassi tõttu isegi vanameistrit ennast.

Kontserdi korraldaja Martti Meumers tõdes, et Tõnis Mägi juubelikontserdid läksid menukalt nii Tartus, Pärnus kui ka Tallinnas, kus oli kohal 7000-8000 pealtvaatajat.

«Me ei osanud alguses midagi prognoosida, aga tundub, et Tõnisel on olemas oma kuulajaskond, kes ka kontserdile tuli,» rääkis Meumers.

Meumersiga tuleb nõus olla, et Mägi kontserdid ei vaja suuri reklaamikampaaniaid ja meeldetuletusi. Tallinna laululava kaarealuse täis toonud kontserti soosisid muidugi ka ilm ja soodne piletihind.

Kontserti võiks iseloomustada kui artisti teekonda, mida ta jutustas läbi südamelähedasemate lugude ja meloodiate, illustreerides neid seikadega olnud aegadest.

Mägi kontserdist võttis osa ka tema pere, tütre abikaasa Märt Avandi, Jarek Kasar, Ivo Linna, Ultima Thule ja Music Seif ning Estraadiraadio. Küllap oli see  põhjuseks, mis tekitas lauluväljakule sooja sünergia, kus laval olnud inimeste lähedus kandus ka publikusse.

Mägi andis kontserdil tunnustava hinnangu ka praegu Eesti muusikas toimuvale, öeldes, et nii viljakat noorte muusikute põlvkonda nagu praegu, kunagi varem olnud pole.

Publikus oli näha ennastunustavaid nägusid, kes tundsid end vabalt ja muusikast äraviiduna. Silmata võis mitmeidki, kes «Koidu» või «Palve» peale silmanurka tekkinud pisarat ära pühkisid.

Mägi ütles publikule, et jätke ometi see jagelemine ja võtke teineteisel ümbert kinni ja tundke end vabamalt. See soovitus andis kahtlemata positiivse laengu ning tuletas meelde, mis tunne on olla eestlane. Kui mõne aasta tagune Evelyn Sepa ja Tõnis Mägi vaheline konflikt tekitas tunde, et Mägi veidi isekas ja ninakas on, siis tuleb olla õnnelik, et kontsert sellest kahtlusest vabastas - nii siirast ja vahetut lavalolu ja kirglikku esitust ei näe Eestis just väga tihti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles