Põhja prefektuuri juhtimiskeskus ei suutnud reedel vastata 90-le pöördumisele

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei juhtimiskeskus
Politsei juhtimiskeskus Foto: Liis Treimann

Reedel Põhja prefektuuri juhtimiskeskuses esinenud tehniliste probleemide tõttu jäi teenindamata 50 pöördumist, 40 teenindati häirekeskuse poolt.

«Praeguseks hetkeks läbi viidud esialgse analüüsi tulemusel on välja selgitatud, et katkestuse põhjustas riistvara rike Põhja-Eesti piirkonna 110 kõnesid teenindava telefonijaama protsessori moodulis,» teatas siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse kommunikatsioonijuht Sven Lillepalu.

110-le helistamine oli häiritud alates kella 18.30st. Lillepalu selgitas, et rikke järel rakendati tagavarasüsteemi, mis rakendus kell 19.09, mis taastas Tallinna piirkonna kõnede vastuvõtu võimekuse. Harjumaa piirkonna vastuvõtt oli raskendatud.

Esmase info kohaselt jäi seetõttu vastamata ligikaudu 90-le pöördumisele, millest omakorda 40 teenindati häirekeskuse poolt.

«Seega jäi esialgse analüüsi kohaselt teenindamata kuni 50 pöördumist,» ütles Lillepalu. «Juhtimiskeskuse tavapärane töörežiim taastus kell 20.40.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles