Butkevičius: kildagaasi uurimine ei ole keskkonnakahjulik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius avaldas taas veendumust, et kildagaasi uurimine ja kasutuselevõtt ei tekita Leedus keskkonnale kahju.

Tema sõnul lähtus valitsus kildagaasi varude uurimise ja hõlvamise otsust tehes teadlaste järeldustest.

«Me palusime Leedu teadlastel teha uuringuid ja esitada järeldusi võimalikest ohtudest keskkonnale, majandusele ja ühiskonnale. Alles siis, kui olime teadlastelt hinnangud saanud, asusime seimis arutama seaduseelnõusid, ning juhindudes neist järeldustest ei tekita me kahju ei keskkonnale ega inimesele. Arvan, et teadlaste esitatud ettepanekud väärivad tähelepanu ja me võtame neid kuulda,» ütles Butkevičius teisipäeval usutluses Leedu Raadiole, kommenteerides Prantsusmaa presidendi François Hollande´i arvamust, et kildagaasi uuringud võivad saastada põhjavett.

Leedu otsustab reedel, kas anda sealsete kildagaasi varude uurimise ja hõlvamise luba USA energiakontsernile Chevron, ütles Leedu keskkonnaminister Valentinas Mazuronis teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles