Jalakäijale kukkus Kiek in de Köki juures kivi pähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiek in de Kök
Kiek in de Kök Foto: Silja Kaigu

Täna hommikul pärast kella kümmet kukkus juhuslikule jalakäijale Kiek in de Köki juures kivi pähe. Mees sai peahaava ning kiirabi viis ta minema.


Kiek in de Kökis käivad praegu renoveerimistööd, mille peatöövõtja on OÜ Tarrest Ehitus. Täna hommikul hakkasid töömehed torni katusel olevat tuulelippu üle vaatama, kasutades selleks korvtõstuki abi. Pole täpselt teada, kas töö käigus riivas tõstuk torni katuse äärt või mitte, aga üks kivi pudenes alla ning tabas õnnetult juhuslikku jalakäijat.

Tarrest Ehituse ehitusdirektor Ergo Lang ütles, et Kiek in de Köki katusekivid ei ole korralikult kinnitatud, mistõttu on neid sealt ennegi alla sadanud. Õnneks muruplatsile, mistõttu ei ole keegi viga saanud.

«Täna hommikul juhtus aga just nii õnnetult, et katusekivi kukkus tänavale, kus kõndis üksainus inimene ning kivi tabas just teda,» selgitas Lang.

Ta lisas, et pärast õnnetust piirasid ehitajad kõnnitee lindiga. Enne ei olnud seda tehtud, kuna tõstuk töötas muruplatsil. Tarrest Ehitus pöördus kohe ka linna transpordiameti poole taotlusega sulgeda Komandandi teel üldse liiklus. Kas transpordiamet selleks ka loa annab, ei ole praegu teada. Asja teeb keeruliseks asjaolu, et käib Vabadussõja võidusamba ehitus ning tööautod peavad sinna ligi pääsema. Samuti asuvad Komandandi tee äärses hoones Jaapani saatkonna ruumid.

Lang ütles, et firma esindajad olid õnnetusest kohe teada andnud ka töökaitseinspektsioonile. Kõik ohutusnõuded pidavat tema sõnul ehitusel täidetud olema. Täna toimub firmas koosolek, kus arutatakse, kuidas töid jätkata.

Töökaitseinspektsiooni Põhja inspektsiooni juhataja Virge Messer ütles, et nende inspektor läheb kohapeale ehitusplatsi ohutuse sihtkontrolli tegema.

Kiek in de Köki renoveerimistööd tellinud Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik ütles, et käis täna hommikul sündmuskohal. Tema sõnul ei olnud tõstuki tööala kuidagi piiratud, sest keegi ei uskunud, et katusekivi võib tee peale kukkuda.

«Töömehed läksid korvtõstukiga üles, aga hommikul oli tuul ka päris tugev ning tõenäoliselt puudutas tõstuk katuse äärt ja kivi kukkuski alla,» märkis Dubovik. «Ma sõimasin ehitajaid, et niisugust tööd ei tohi teha, kui ala on piiramata. Ehitaja on täielikult süüdi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles