Innovaatiline parkla teeb rattavaraste elu kibedaks

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Coca-Cola Plaza ja Viru keskuse juures uued mobiiliga lukustatavad jalgrattaparklad, mis tagavad sõiduvahendi turvalisuse ilma rattalukku kasutamata.

Innovaatilise parkla idee autori Bikeep OÜ müügidirektori Mikk Mosese sõnul tekkis telefoniga lukustatava parkla mõte meeskonnaliikmete endi kogemusest ning kuna rattavargused on Eestis suur probleem, siis tehnoloogia, millega kinnitub ratas kui ka rattaraam, on oluliselt turvalisem võrreldes igapäevaste lahendustega.

«Muidugi ei saa pidada seda 100 protsenti toimivaks, aga kui võrrelda seda igapäevaste lahendustega, siis on meie süsteem ikka oluliselt turvalisem,» ütles Moses.

Igal parklal on unikaalne telefoninumber, millele helistades saab oma sõiduvahendi turvaliselt kinnitada ning kui keegi peaks üritama ratast ära varastada või tangidega muukida, siis tänu parkla-ala alarmsüsteemile antakse varguskatsest kohe märku häirekeskusesse, lisas Moses.

Coca-Cola Plaza juures tuleb jalgratta parkimiseks peale 15 minutit maksta iga tunni eest 40 eurosenti, mis lisandub parkija telefoniarvele, Viru keskuse juures saab oma sõiduvahendit tasuta parkida kuni 2 tundi.

Esimene mobiiliga lukustatav jalgrattaparkla avati Ülemiste keskuse juures tänavu aprilli lõpus ning homme avatakse parklad ka Saue valla kultuurikeskuse ja Pärnu uue Maksimarketi juures.

Bikeep OÜ rattaparkla idee sai ka Eesti suurimal ettevõtluskonkursil Ajujaht publiku lemmikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles