Egiptuse riigipöördejärgne valitsus andis ametivande

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse uus valitsus andis ametivande.
Egiptuse uus valitsus andis ametivande. Foto: SCANPIX

Egiptuse hiljutise riigipöörde järel moodustatud üleminekuvalitsus andis teisipäeval ametivande, vahendas riigitelevisioon.

Ministrid vannutas ükshaaval ametisse sõjaväe poolt ajutiseks presidendiks määratud Adly Mansour, tseremoonial viibis ka uus peaminister Hazem al-Beblawi.

Armeejuht kindral Abdel Fattah al-Sisi sai uue valitsuse asepeaministriks ja kaitseministriks ning endine suursaadik Washingtonis Nabil Fahmy välisministriks, siseminister Mohammed Ibrahim säilitas oma portfelli.

Kolmekümne viie liikmelisse valitsusse kuulub ka kolm naist, neist üks koptikristlane.

Egiptuse esimene vabalt valitud president Mohamed Morsi kukutati sõjaväelise riigipöördega 3. juulil pärast seda, kui miljonid meeleavaldajad olid islamistist riigipea tagasiastumist nõudnud.

Morsi Moslemivennaskond nimetas uut valitsust «mittelegitiimseks».

Moslemivennaskond on riigipöördest saadik juhtinud kukutamise vastaseid proteste, kutsudes rahvast ülestõusule ja süüdistades sõjaväge ja politseid oma pooldajate tapmises. Kokkupõrgetes on saanud surma rohkem kui 100 inimest.

Ajutine president Mansour teatas eelmisel nädalal, et parlamendivalimised korraldatakse veel enne 2014. aasta algust, mille järel määratakse presidendivalimiste aeg. Samuti kavatseb üleminekuvalitsus nelja ja poole kuuga teha muudatusi ja parandusi islamistide koostatud vaidlusalusesse põhiseadusesse ning panna need rahvahääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles