Vabadusejanune Vassa

Jaak Allik
, Riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudne naine ja tema perekond: Ljudmilla (Saara Kadak, vasakult), Vassa (Ülle Lichtfeldt), Natalja (Marin Mägi) ja Ra­chel (Natali Lohk).
Raudne naine ja tema perekond: Ljudmilla (Saara Kadak, vasakult), Vassa (Ülle Lichtfeldt), Natalja (Marin Mägi) ja Ra­chel (Natali Lohk). Foto: Reili Evart

Eili Neuhaus toob üksteise järel välja näitemänge, mille puhul kassamaias teatridirektor kattuks külma higiga.
 

Eili Neuhausi järjekindlus unustusse jäänud vene klassika taaselustamisel on imetlusväärne. Kuuldes repertuaaripakkumistest – Leskov, Ostrovski, Gorki –, kattub iga oma kassast lugu pidav teatridirektor külma higiga. Mängida neid autoreid aga Virumaal ja kahte koguni suvelavastusena, selleks peab olema hull. Eili kindlasti ongi andekas hull, sest oma jonni ta ei jäta.

Lisaks vene klassikale kuuluvad tema «paketti» ka peaosaline Ülle Lichtfeldt, elav tants ja laul Jõhvi venekeelse teatri Tuuleveski esituses ning Reili Evarti kunstnikutöö. Sellises koosluses valminud «Mtsenski maakonna leedi Macbeth» (2009, Ontika mõis) pälvis teatriliidu aastapreemia, «Kaasavaratu» (2011, Rakvere teater) on juba kaks hooaega läinud täismajale, «Vassa Železnova» alustas alles möödunud nädalal oma lavaelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles