Kelmid petavad poodides müüjatelt raha välja

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei on saanud viimasel ajal kõikjalt Eestist teateid selle kohta, kuidas kelmid on petnud poemüüjatelt raha välja, viimase nädala jooksul on selle kohta saanud mitu teadet Lääne prefektuur.

Teadaolevalt sooritavad tõmmu nahavärviga kelmid mõnes poes ostu ning tasuvad selle eest 500-eurose kupüüriga, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Postimehele.

Saades tagastusraha, mis on enamasti väiksemates kupüürides, paneb ostja need hetkeks leti peale oma rahakoti alla ning ulatab need uuesti kassapidajale tagasi põhjendusega, et ta ei soovi tegelikult nii suure rahatähega tasuda.

Ostu eest tasub hoopis kõrvalolev kaaslane väiksema kupüüriga ja kassapidaja annab halba aimamata 500-eurose tagasi kliendile. Tähelepanu tuleb pöörata hetkele, kus kelm annab tagasi tagastusraha, sest tagasi ei anta kogu rahasummat. Suure osa sellest on kelm kiirelt omastanud.

Haapsalu kriminaaltalituse juht Andrei Taratuhin soovitab sellises situatsioonis olles kindlasti kontrollida tagastatava summa õigsust, enne kui kliendile suurem rahatäht ulatatakse.

«Tegemist on osavate petturitega, kes ajavad müüja oma soovidega segadusse ning panevad selle varjus toime õigusrikkumise,» selgitas Taratuhin ja lisas, et sellises olukorras tuleb kaupluste töötajatel eriliselt tähelepanelik olla ning ka kaupluse klientidel, kes näevad midagi kahtlast, tuleks oma kahtlustest kohe teada anda kas kaupluse töötajale, turvmehele või helistada politseisse.

Sarnased juhtumid on aset leidnud juba Pärnus, Tallinnas, Lääne-, Hiiu-, Saare- ning Tartumaal. Politsei tegeleb aktiivselt kelmide väljaselgitamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles