Valitsus ei toetanud topeltkodakondsuse võimaluse laiendamist

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pass.
Pass. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus ei toetanud täna riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni algatatud eelnõu, mille eesmärk on laiendada topeltkodakondsuse omamise võimalusi.

SDE eelnõu eesmärk on võimaldada neile isikutele, kes omavad lisaks Eesti kodakondsusele ka muu riigi kodakondsust, säilitada Eesti kodakondsus, kui muu riigi kodakondsusest loobumine on võimatu, ohtlik või ebamõistlikult keeruline.

Siseministeerium on seisukohal, et eelnõu muudaks ilma sisulise vajaduseta Eesti senise kodakondsuspoliitika põhimõtteid ning tegi ettepaneku eelnõu mitte toetada.

Välisministeerium on seisukohal, et topeltkodakondsuse võimaldamine on põhjendatud üksnes põhiseaduses sätestatud põhimõtetest lähtuvalt ning et ei ole otstarbekas muuta seaduse ühte paragrahvi, mille koosmõju seaduse ülejäänud sätetega on ebaselge ning põhjalikult analüüsimata. Seetõttu ei toeta ministeerium probleemi lahendamist pakutud kujul.

Praegu on enamik topeltkodakondsusega inimesi need, kes pidid 1940. aastatel okupatsioonide tõttu Eestist lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles