Kindlustusseltsid vaidlevad maakleritega tasustamispõhimõtete pärast

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kindlustusfirmad soovivad muuta kindlustus-maaklerite tasustamispõhimõtteid nii, et maakleritele hakkaksid tasu maksma kindlustusvõtjad, mitte aga kindlustusseltsid, kirjutab Äripäev.

Kindlustusmaaklerid sõdivad aga selle idee vastu, väites, et see muudaks kindlustusteenuse kliendi jaoks kallimaks ning aitaks kasvatada suurte kindlustusfirmade kasumit.

Kindlustusandjad ei ole nõus praeguse olukorraga, kus kindlustusmaaklerid, olles kliendi esindajad, saavad tasu hoopis kindlustusseltsidelt. Selle aasta alguses on Eesti Kindlustusseltside Liit (EKsL) saatnud asja kohta kaks olulist kirja, ühe rahandusministeeriumile ja teise finantsinspektsioonile. Liit on teinud ettepanekuid seadusi muuta.

Seltside pöördumisele pole kumbki riigiasutus veel vastanud. Finantsinspektsioon ei taha öelda, kuidas nad plaanivad reageerida, rahandusministeerium lubas ettepanekuid kaaluda.

Rahandusministeerium uurib piirangu kõrvalmõjusid. Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kaido Tropp ütles, et finantsinspektsiooni järelevalvetegevus ei ole avalik, mistõttu ei pea inspektsioon võimalikuks kommenteerida oma tegevust kirja suhtes.

Rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna peaspetsialist Janika Lüüs lausus, et kindlustusseltside liidu ettepanek on kindlasti kaalumist väärt. «Probleemid, millele kirjas viidatakse, on olemas,» tõdes ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles