Sünoptik: ilm hakkab paranema pärast esmaspäeva

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmasadu Tallinnas.
Vihmasadu Tallinnas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Ilmateenistuse sünoptik Helve Meitern rääkis Postimehele, et nädalavahetus tuleb jahe ja hoovihmane, ilm läheb eriti tuuliseks ja sajuseks esmaspäeval, kuid pärast seda hakkab vähehaaval paranema.

«Nädalavahetusel on väga tugev loodetuul ja rannikualadel ulatuvad puhangud 14-17 meetrini sekundis, ka sisemaal võivad puhangud 14-17 meetrit sekundis olla,» rääkis Meitern. Sünoptiku sõnul sajab hoovihma mitmel pool, kuid kindlasti on ka kohti, kus üldse ei saja.

«Üldiselt on nädalavahetus selline nagu tänanegi päev – pilves selgimistega, mõnel pool on päikest rohkem, mõnel pool vähem,» lausus Meitern, lisades, et päikest peaks rohkem paistma lääne pool.

«Õhutemperatuur jääb tagasihoidlikuks, kuskil 16-19 kraadi, ja kuna tuul on kah, siis ilm eriti soe ei ole,» ütles Meitern. «Ööd on suhteliselt soojad, 9-15 kraadi.»

«Üks hullemaid päevi tuleb esmaspäev, kui tuul tugevneb uuesti, puhangud ulatuvad 20 meetrini sekundis ja vihma peaks olema paljudes kohtades,» ütles sünoptik. «Edaspidi ilm paraneb – läheb vähehaaval soojemaks, tuul jääb vaiksemaks, sajud vähenevad.»

Kui veel mõni päev tagasi oli peaaegu üle Eesti metsades tuleoht suur ja Võrumaal koguni äärmiselt suur, siis praeguseks on olukord paranenud.

«Äärmiselt suur tuleoht on lõppenud, aga suur tuleoht püsib veel kohati Viljandi-, Rapla-, Järva- ja Läänemaal,» ütles Meitern, kelle hinnangul väheneb oht vihma tõttu tõenäoliselt veelgi.

Samas märkis ta, et suuremad sajuhulgad jäävad Ida-Eestisse, mistõttu Lääne- ja Raplamaal jääb tuleoht püsima ka pärast vihmasadusid. Tuleohu kaarti saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles