Kirjeldamatu julmus! Pätid piinasid kajakapoega, valasid ta bensiiniga üle ja süütasid elusast peast põlema

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Võrel

«Me oleme paljutki näinud, kuid ka meil olid pisarad silmis, kui põlenud kajakapoeg eile meie kliinikusse jõudis,» kirjeldab Loomade Kiirabi kliiniku töötaja õudusfilmile sarnanevat lugu Veskimetsas, mille peaosaline – väike kajakapoeg- enam elavate kirjas pole.

Juba põlenud, et siiski veel elus linnulapse leidis juhuslikult koeraga jalutanud naine, kes kohe ka ta elu päästa üritas ning kajakapoja Loomade Kiirabi kliinikuse viis.

«Olin koeraga jalutamas, kui eemalt kuulsin mingite pottide või ämbrite kolinat. Kui sillani jõudsin (sild üle kraavi, Tuuliku teelt raudteetammi mööda Paldiski mnt suunas kusagil 100m või vähem), lahkus sealt mind nähes kiirel sammul tagasi vaatamata üks umbes 10-12 aastane tugeva kehaehitusega tumekollase t-särgiga blond poiss,» kirjeldas ta olukorda sotsiaalvõrgustkus Facebook.

«Mingid hääled kostsid ka eemalt põõsaste tagant, kuhu siis sõber või sõbrad jõudnud olid. Ega ma ju väga tähelepanelikult ka ei vaadanud, sest ei teadnud veel, mis mind ees ootab,» kirjutas ta.

«Ma ei saanud algul arugi, mis seal sillal on ja astusin siis ligemale. Lind, üks tiib küljele välja venitatud, üks jalg ees ebaloomulikus asendis. Peotäis rohtu kõrval. Ja siis nägin, et üks näopool koos silmaga täitsa põlenud, peal ka kõrbenud sulgi; rohkem ei uurinud, seegi oli juba mõistusevastane. Aga ta oli elus ja hoidis oma pead püsti. Võtsin ta siis peo peale ja tulime sealt tulema,» kirjutab linnupoja elu päästa püüdnud naine.

Kuigi Loomade Kiirabi kliiniku töötajad tegid kajakapoja elu päästmiseks kõik, ei õnnestunud teda elavate hulka tagasi aidata. Linnukese tiib oli murtud, ning kuna arvatavalt oli tegu huligaanidega, oletavad loomaarstid, et tiib murti piinamise käigus. Üle kliiniku levinud beniisilehk lubab samuti oletada linnu tahtlikku süütamist elusast peast.

«Inimese julmusel pole piire,» nendib ka Eestimaa Loomakaitse Liidu töötaja Kadri Võrel, kes ise loomakiirabis ametis. Juhtumist on Loomakaitse Liit juba teavitanud ka politseid ning väga tõenäoliselt on tegemist kriminaalasjaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles