See oli kahe sajandi sündmus

, Eesti muusika- ja teatriakadeemia professor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas on võimalik, et midagi sellist Pärnus veel kunagi kordub? Viiulivirtuoos Hilary Hahn ja Paavo Järvi orkestriga publikule kummardamas.
Kas on võimalik, et midagi sellist Pärnus veel kunagi kordub? Viiulivirtuoos Hilary Hahn ja Paavo Järvi orkestriga publikule kummardamas. Foto: Tiina Tuhkur

Seda on kaua oodatud. Jätke meelde see daatum, 21.07.2013, kui Pärnu kontserdimaja suures saalis sündis ime – kunstiime.

Toimus “Pärnu muusikafestivali Järvi akadeemia” kolmas sümfooniakontsert, kus lavale tuli festivali orkester koos Paavo Järviga ja solist oli viiulikunstnik, festivali peakülaline Hilary Hahn (USA).

Pärnu suvist publikut on raske üllatada maailmanimedega väärtmuusika žanris – siin on aegade jooksul kõik käinud, kuid millegipärast just nüüd oodati midagi erilist. Samuti võis pilgeni täis saali – ka orelialune rõdu oli hõivatud – kohta öelda, et kohale olid saabunud kõik, kel oli selleks võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles