Elektrilevi laseb 3,2 miljoni euro eest liinitrasse puhastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii elektri tootmine kui ka tarbimine on languses.
Nii elektri tootmine kui ka tarbimine on languses. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Elektrilevi sõlmis riigihangetes edukaks osutunud kümne firmaga lepingud elektriliinide kaitsevööndite hooldamiseks. Liinitrasside puhastamiseks võsast ja puudest sõlmiti üle Eesti 20 lepingut kaheks aastaks koguväärtusega ligikaudu 3,2 miljonit eurot.

Uued hanked hooldustöödeks viis Elektrilevi läbi ligikaudu poolt Eestit hõlmavates piirkondades, kus tänavu lepingud lõppesid. Ülejäänud 11-s piirkonnas jäid kehtima varem sõlmitud lepingud. Kokku puhastab Elektrilevi aastas ligi 3000 kilomeetrit liinitrassi ja äsja sõlmitud lepingud hõlmavad ligikaudu pool sellest mahust.

Riigihangetel kaitsevööndite hooldustöödeks esitas osalemistaotluse kokku 21 ettevõtet. Kvalifitseerunud pakkujaid oli 17 ja lepingud sõlmiti 10 ettevõttega. Kaheks aastaks ja 1-aastase pikendamise võimalusega sõlmitud lepingute alusel hakkavad Elektrilevi liinitrasse 20-l eri territooriumil hooldama järgmised firmad: AS Ferrus, Estwood OÜ, Liinihoolduse Varad OÜ, Micromat OÜ, OÜ Armo Teenus, OÜ Laminert, OÜ Amalaia, OÜ Well Tehnoloogia, Segesment OÜ ja TarJo Invest OÜ.

«Uute hangete korraldamisel tegime mitmeid muudatusi. Varasema 10 piirkonna asemel moodustasime 20, et lihtsustada väiksemate firmade osalemist, kelle jaoks liiga suur hooldatav territoorium võis varem osutuda takistuseks. Sellega saavutatud suurem konkurents ja soodsam hind õigustas ennast,» selgitas uuendusi tööde hankimisel Elektrilevi käiduosakonna juhataja Indrek Sild ja lisas, et osalejaid oli ka piiri tagant ehk üks hankes edukaks osutunud partner on Läti ettevõte.

Elektrilevi ligi 61 000 kilomeetrisest võrgust asub metsastel aladel umbes 15 000 kilomeetrit. Igal aastal puhastatakse võsast ja puudest ligi 3000 kilomeetrit liinitrassi, et 5 aastaga saaks metsasel alal asuvatele liinilõikudele «ring peale».
Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama.

2012. aastal investeeris ettevõte võrku 100 miljonit eurot, käesoleval aastal on kavandatud investeeringute mahuks 112 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles