Vandaalitsejatega kimpus Tõrva valmistub kontserdiks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva laululava jäänused 23. juulil.
Tõrva laululava jäänused 23. juulil. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Tõrva linnapea Agu Kabrits kinnitas täna, et on väga häiritud eelmisel nädalal Tõrvas aset leidnud vandaalitsemisest – seda enam, et Tõrva laululava süütamises kahtlustatavad noorukid panid selle temale teadaolevalt toime üsna varsti pärast ütluste andmist politseis.

Politsei kinnitas Valgamaalasele, et mõned laululava süütamisega seotud noormehed, kes 17. juulil politseis ülekuulamisel käisid, läksid samal päeval Tõrvas Vanamõisa järve äärde. Seal tarvitati alkoholi ning löödi puruks pudeleid.

Korrakaitsjatele teatati järve ääres toimuvast kl 22.42. Politsei sõitis kohale, kutsus noored korrale ning fikseeris toimunu üksikasjad. Täpsemat infot politsei uurimise huvides ei avalda.

Nii Agu Kabrits kui Tõrva abilinnapea Tõnu Jaansalu kinnitasid, et paanikat külvata ei tasu ja elu väikelinnas läheb edasi.

Reedel toimub Tõrva laululava asukohale paigutataval ajutisel laval kontsert ja tantsuõhtu «Selle suve suveniir». Esinevad Voldemar Kuslap, Ervin Lillepea, RAMi veteranide lõbusate poiste bänd, Tauri Anni, Anmatino, Ciizud ja Elumees. Õhtut juhib ja head ilma lubab Peep Taimla.

Kontserdi korraldajad Gunnar Loho ja Peeter Kaljuste on lubanud, et reedese kontserdi tuludest toetatakse laululava taastamise fondi oma panusega. Samuti korraldatakse vabatahtlik korjandus taastamisprotsessi kiirendamiseks.

Vana laululava varemed on sama hästi kui lammutatud. Nagu ütles teisipäeva pärastlõunal valgamaalasele Tõrva abilinnapea Tõnu Jaansalu, on maha võetud lava seinad ja katus ning homme õhtuks peaks ära veetud saama ka lammutuspraht.

Agu Kabritsa kinnitusel tõrvalastele oluline peopaik kindlasti taastatakse, ent milline see välja nägema hakkab, pole veel selge. Arvamused on selles suhtes erinevad.

Tõnu Jaansalu täpsustas, et ilmselt tellitakse peagi projekt uue laululava rajamiseks ning ehitustööd jäävad järgmisse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles