Venemaa plaanib Eesti külje alla rajada tuumajäätmete hoidla

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Keskkonnaministeerium saatis riigikogule ja erialastele ametitele tutvumiseks Leningradi Oblastis radioaktiivsete jäätmete hoidla rajamise keskkonnamõju hindamise aruande.

Vene Föderatsiooni Suursaatkond Eesti Vabariigis on edastanud tutvumiseks keskkonnamõju hindamise kokkuvõtliku informatsiooni madala ja keskmise aktiivsusega radioaktiivsete jäätmete hoidla osas Leningradi Oblastis, vahendas ERRi uudisteportaal.

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Ado Lõhmus kirjutas, et kuigi Venemaa ei ole Eestit varem kõnealusest kavandatavast tegevusest teavitanud, siis on võimalik praeguses etapis tutvuda keskkonnamõju hindamise kokkuvõtliku dokumendiga ning esitada selle kohta märkuseid ja kommentaare.

Kirjas seisab, et radioaktiivsete jäätmete hoidla jaoks kaaluti Leningradi Oblastis nelja erinevat asukohta - Lubanovos, Sosnoviy Boris ning kaks asukohta Kastivskoes.

Kõnealuse projekti arendaja on radioaktiivsete jäätmete käitlemise ettevõte «RosRAO» ning hoidla suuruseks on kavandatud kokku kuni 250 000 m3 tuumajäätmeid ja töötamise ajaks 30-50 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles