Kohus vahistas leedulasest kelmi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus vahistas möödunud nädalal leedulase, kes niinimetatud libapolitseinikuna pettis eakalt naiselt välja suure rahasumma.

15. juulil kella 18 paiku helistati Narvas elava 77-aastase Niina lauatelefonile ja teatati, et tema poeg kukkus kaupluses ühe välisriigis elava tüdruku peale ja viimane on nüüd reanimatsioonis ning et tüdruku vanemate sõidukuluna tuleb tasuda 2000 eurot. Kannatanu maksiski raha järele tulnud mehele 1200 eurot.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Katri Kralli sõnul pidas politsei 18. juulil kuriteos kahtlustatavana kinni 35-aastase Leedu kodaniku Vazbyse, kelle vahistamiseks andis kohus järgmisel päeval loa.

«Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi alusel ning süüdimõistmisel on ette nähtud rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus,» ütles Krall BNSile.

Politsei soovitab sellisest petuskeemi kasutamisest viivitamatult politseile teada anda ning mitte mingil juhul raha maksta, samuti tuleks hoiatada eakaid vene keelt kõnelevaid inimesi, kes on petturite peamine sihtgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles