2012. aastal suurenes äriühingute, vähenes FIEde arv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal suurenes äriühingute, vähenes FIE-de arv
2012. aastal suurenes äriühingute, vähenes FIE-de arv Foto: Panther Media/Scanpix

Statistikaameti avaldatud statistilise profiili järgi lisandus Eestis 2012. aasta lõpuks 6000 äriühingut, neist üle 5500 olid osaühingud. FIEde arv vähenes juba kuuendat aastat järjest, samas aeglustus vähenemise tempo tunamulluselt kuuelt protsendilt kolmele protsendile.

Lisandunud ettevõtetest ligi 5000 olid mikroettevõtted (alla kümne töötajaga). lisandus ka 8 suurettevõtet, kus töötas vähemalt 250 inimest. Enamik neist olid ettevõtted, kes olid oma töötajate arvu suurendanud, kuuludes varem väiksema töötajate arvuga rühma.

Nii absoluut-, kui ka suhtarvudes kasvas ettevõtete koguarv Harju ja Tartu maakonnas, vastavalt 7 ja 5 protsenti, järgnes Viljandi maakond kolme protsendiga.

Kontserne tegutses Eestis 2102. aastal 5465, millest 3582 ehk 66 protsenti olid Eesti kapitali kontrolli all.

Mittetulundusühingute arv kahanes üle 1300 võrra, sihtasutusi tuli aga veidi juurde - 42. Selle põhjusena näeb statistikaamet eelmisel aastal toimunud MTÜde andmete korrastamist - juriidilisest registrist hakati MTÜsid massiliselt kustutama esitamata majandusaruannete tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles