Statistikaameti juht tõstaks pensioniea 2060. aastaks 74 aastani

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oopkaup
Andres Oopkaup Foto: Elmo Riig / Sakala

Statistikaameti peadirektor Andres Oopkaup leiab, et Eesti pensionisüsteem on jätkusuutlik eeldusel, et 2060. aastaks tõstetakse pensioniiga 74 eluaastani, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Oopkaup ütles intervjuus Vikerraadio saatele «Uudis+», et Eesti elanike prognoositav eluiga on kahe rahvaloenduse vahel kasvanud kõige kiiremini Euroopa Liidus ning meeste ja naiste oodatava eluea vahe on vähenemas. Aasta alguse seisuga oli Eestis pensionäre 31,8 protsenti rahvastikust.

Oopkaup märkis, et olukord ei pruugi olla näiteks 2060. aastal praegusest oluliselt kehvem, kuid see eeldab pensioniea tõstmist näiteks 74 aastani. Ta lisas, et statistikaameti roll on vaid esile tuua pilt rahvaloenduse käigus kogutud andmetest ning pakkuda selle alusel poliitikutele otsuste tegemiseks järeldusi.

2010. aasta kevadel võttis riigikogu vastu palju vaidlusi tekitanud seaduse, mis tõstab pensioniea 2026. aastaks 65 eluaastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles