Usain Bolt näitas Londonis oma hooaja tippmargiga klassi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Olümpiavõitja Usain Bolt demonstreeris Londonis toimunud Teemantliiga etapil, et ei kavatse maailma kiireima mehe tiitlit veel kellelegi loovutada. Jamaicalase võiduaeg oli 100 meetri jooksus 9,85, millest kiiremini ta pole tänavu seni veel jooksnud.

Teise koha sai ajaga 9,98 ameeriklane Michael Rogers ja kolmas oli 9,99 jooksnud Nesta Carter taas Jamaicalt. Dwain Chambers jäeti ajaga 10,10 alles viiendaks, brittide noor sprindisensatsioon James Dasaolu vigastas soojendusel kergelt jalga ja otsustas jooksust loobuda.

Bolti senine hooaja tippmark oli 9,94. Maailma edetabelis kerkis ta värske ajaga kolmandale kohale, kaks kiiremat aega (9,75 ja 9,79) on hiljuti positiivse A-dopinguproovi andnud ameeriklase Tyson Gay nimel. Pärast jooksu tunnistas Bolt, et tegi kehva stardi ning see element vajab enne 10. augustil Moskvas algavat kergejõustiku MMi veel kõvasti parandamist.

200 meetri jooksu võitis samuti väga hea ajaga 19,89 jamaicalane Warren Weir. Sellest ajast on tänavu kiiremad olnud vaid Bolt ja Gay.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles