Noored rannavõrkpallurid pääsesid U20 EMile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiste turniiri esikolmik.
Poiste turniiri esikolmik. Foto: volley.ee

Pärnu rannas toimusid reedel katsevõistlused, mis selgitasid nii poeg- kui tütarlaste arvestuses ühe paari, kes esindavad Eestit kahe nädala pärast algavatel kuni 20-aastaste rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlustel.

Poeglaste turniiril alustas ühe vakantse koha püüdmist üheksa võistkonda, mängiti kahe-miinuse-süsteemis. Esikohamängus kohtusid noorte suveolümpiamängude kvalifikatsioonivõistlusel osalenud Karli Allik - Raul Kartsep ja teise duona Sander Talistu - Alari Saar, vahendab volley.ee.

Eeldatavad favoriidid Allik ja Kartsep vastasele võimalust ei jätnud ning tagasid finaalmängu 2:0 (17, 9) võiduga koha Leedus toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel. Kolmanda koha saavutasid Taavi Arula ja Johan Vahter, kes 3.-4. koha mängus võitsid 2:0 (17, 15) Markus Uuskari - Stefan Kaibaldi.

Tütarlaste turniiril osales 10 võistkonda, kelledest esikohamänguni jõudsid Liisel Nelis - Anett Hollas ja Kristiine Miilen - Kärt Unt. Sarnaselt poeglaste finaalkohtumisele selgus ka tütarlaste võitja kahe geimiga, kuid mõlemas geimis eristasid vastaseid vaid minimaalsed kaks punkti. 2:0 (19, 25) võidu saavutasid Nelis ja Hollas, millega teeniti esikoht ja võimalus mängida tiitlivõistlustel. 3.-4. koha mängus võtsid Heleene Hollas ja Liisa Soomets 2:0 (14, 10) võidu Krete Junsoni ja Helena Lemmatsi üle. Tasub meenutada, et Nelis ja Hollas lõpetasid eelmisel suvel Tšehhis Brnos toimunud rannavõrkpalli U-18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused igati tubli 9. kohaga.

Kuni 20-aastaste rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlus toimuvad 8.-11. augustini Leedu pealinnas Vilniuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles