Metsaveotraktor jättis suuremad saared elektrita

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin
Elektriliin Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Nädala algul olid hooletu traktoristi tõttu kaheks minutiks elektrita Hiiumaa ja Saaremaa. Kuigi sellistest katkestustest päästaks ringtoide, leiab Elering, et see on liiga kallis.

Eleringi talitusejuhataja Andrus Veerleid ütles, et lühise põhjustas metsaveotraktor, mis tegi metsas tööd ilma liinikaitsevööndis tegutsemise loata. Traktor tõstis tõstukinoole liinile liiga lähedale, mistõttu lülitusid välja Tusti-Muhu-Orissaare-Leisi õhuliinid, kirjutab Hiiu Leht.

Kuigi dispetšer lülitas automaatika poolt väljalülitatud liinid kohe käsitsi sisse, oli kahe minuti vältel vooluta ligikaudu 8000 klienti.

Vastuseks küsimusele, kas nn ringtoitest üle saarte oleks selliste katkestuste vältimiseks abi, ütles Eleringi juhatuse liige Kalle Kilk, et elektrivõrgus kehtib rusikareegel: mida rohkem liine, seda väiksem on nende kõigi üheaegsest väljalülitumisest tekkiva katkestuse tõenäosus. Samas nenditi, et tuleb arvestada ka klientide ootusega mõistliku võrgutariifi osas ning tõenäoliselt ei soovi keegi kinni maksta selliseid investeeringud, millest saadav varustuse paranemine pole proportsioonis investeeringu suurusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles