Laine Jänes täidab ühe päeva peaministri kohuseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Jänes
Laine Jänes Foto: Sven Tupits/Fotogeen/TV3

Reformierakondlasest kultuuriminister Laine Jänes täidab järgmise nädala kolmapäeval peaministri kohuseid, kuna nii peaminister Andrus Ansip kui valitsusjuhi esimene asendaja haridusminister Tõnis Lukas on sellel päeval Eestist ära.

Peaminister Andrus Ansip sõidab kolmapäeval Brüsselisse Euroopa Liidu ülemkogule. Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas osaleb kolmapäeval Leedus toimuval Balti riikide haridusministrite iga-aastasel kohtumisel.

Laine Jänes saab asuda peaministri kohuseid täitma vaid kaks nädalat pärast enda määramist peaministri teiseks asendaks. Ansip määras oma erakonnakaaslase Jänese valitsusjuhi teiseks asendajaks 4. juunil. Varem oli peaministri teine asendaja ametist vabastatud sotsiaaldemokraadist rahandusminister Ivari Padar.

Ministrite asendamise kord näeb ette, et kui nii ära on peaminister ning nii esimene kui teine asendaja, asendab valitsusjuhti vanim kohalolev minister. Valitsuse vanim minister on kaitseminister Jaak Aaviksoo (55).

Valitsusjuhti asendaval ministril on samad õigused ja kohustused mis peaministril. Erandina ei või peaministrit asendav minister esineda riigikogu ees valitsuse tagasiastumisavaldusega ega teha presidendile ettepanekuid ministrite ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles