Nõgene: lend San Franciscosse oleks võinud olla soodsam

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene teatas meedias levinud reisikulude temaatikat kommenteerides, et sõit San Franciscosse oli kulukas ja oleks võinud olla kindlasti soodsam.

«Paraku konkreetselt vajalikel lennupäevadel puudusid otseühendused lähiriikidest reisi sihtpunktiga, mis tingis kulukama reisikorralduse,» sõnas Nõgene. «Samuti langes reis ebamugavalt kõrghooajale nii lennupiletite kui kohaliku majutusasutuste hindade kontekstis.»

«Tegu oli vajaliku tööreisiga, reisi päevakava on avalik ning ministeerium on avaldanud reisiga seotud detailsed kulud neid varjamata,» lisas Nõgene kultuuriministeeriumi pressiesindaja vahendusel. 

Kantsler tõi esile, et ministeeriumis kehtib kord, kui reisi sihtpunkti jõudmine võtab aega üle kuue tunni, on ministeeriumi juhtkonnal lubatud lennata mugavamas reisiklassis, lühematel reisidel lennatakse economy reisiklassis.

«Võrrelda pankrotiohus ja võlgades teatri reisiotsuseid ministeeriumi otsustega, kus tehakse otsuseid kinnitatud eelarve piires, pole kõige professionaalsem. Selliseid reise häbimärgistatakse ka edaspidi, küll aga mitte reise, mis kultuuriasutused võtavad ette tasakaalus eelarvega asutustes,» ütles Paavo Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles