Glaskeki tütar on riigile võlgu pea 7 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glaskek näeb puitakna osatähtsust Eesti turul üha kasvavat. Seni on üle poole müügist andnud plastaken.
Glaskek näeb puitakna osatähtsust Eesti turul üha kasvavat. Seni on üle poole müügist andnud plastaken. Foto: Margus Ansu

Glaskeki tütarettevõtte paisuv maksuvõlg ja nimevahetus on pannud konkurendid kahtlustama, et ettevõte jätab hangetel võitmise nimel riigile maksud maksmata. Glaskek nimetab kahtlustusi võlaga kaasnevaks müraks.


Glaskeki tütarfirmal Glaskek Tallinnal on viimase poole aasta jooksul kasvanud võlg riigi ees 6,8 miljoni kroonini, kirjutab 

Äripäev

. Sellest suurima osa ehk 3,2 miljonit moodustab käibemaks.

Maksuvõlg ning asjaolu, et kolmel teisel tütarettevõttel pole sel perioodil maksuhäireid olnud, on pannud akende-uste ja fassaadide tootjad kahtlustama, et Glaskek teeb hangetel soodsamaid pakkumisi just riigimaksude maksmata jätmise arvel. Nii saavat Glaskek osaleda n-ö puhta taustaga tütarde kaudu näiteks Soome riigihangetel, kus nii riik kui ka eratellijad jälgivad hoolega pakkuja maksekäitumist. Tallinna tütre pealt, kes alltöövõtuna teisele tütrele tööd tegevat, jäetakse maksud tasumata.

Kahtlusi niigi pingelisel turul õhutab ka fakt, et võlgades tütarfirma nimi muudeti mai lõpus Glaskekiga näiliselt mitteseonduvaks Delooraltiks.

Glaskeki juhatuse liige Indrek Pajuri peab selliseid väiteid «müraks ja hämaks, mis on maksuvõla ümber tekkinud.» Pajuri sõnul on maksuamet pannud nende Tallinna tütarettevõttele peale tõkendi ja praegu peetakse ametiga läbirääkimisi võla ajatamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles