Osa riigikogulaste korterihüvitis läheb tuttavate tasku

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

8. juuni seisuga laseb pealinnas oma elamise kinni maksta 33 riigikogu liiget ehk iga kolmas rahvasaadik, kellest enamik elab vana- või kesklinnas ning üürib elamispinda sageli sõbralt või tuttavalt.

Riigikogu liige Kaia Iva (IRL) elab maksumaksja raha eest erakonnakaaslase firmalt üüritud viietoalises korteris, millest ta enda sõnul kasutab vaid kahte tuba, kirjutas Õhtuleht.

Iva sõnul on ta ise püüdnud ennast võimalikult eemale jätta korteri üürimise küsimusest, paludes riigikogu kantseleil kontrollida selle sobivust ega kavatse maalt pärit riigikogu liikmena hüvitisest loobuda.

Vanalinnas elamiseks kasutab eluasemehüvitist Marek Strandberg, kelle elukaaslasel on pealinnas kaks korterit, mis aga mehe sõnul ei ole tema kasutuses.

Strandberg tunnistab, et hakkas korterihüvitist kasutama alles hiljuti olude sunnil ega soovi lähemalt selgitada, millised need olud olid. Tema arvates kasvaks korterihüvitisest loobumiselt transpordikulud.

Endine siseminister ja Tallinna prefekt, Saaremaalt pärit Kalle Laanet (Keskerakond) eluasemehüvitisest ei loobu ning peab seda isiklikuks küsimuseks.

«Kõigil on võimalus kandideerida riigikokku, teha selle nimel tööd, õppida,» ütleb Laanet, kes elab korteris, mida üüritakse tema hea sõbra Vjatšeslav Leedoga seotud firmalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles